Doç. Dr. Ayşe Nur Torun İç Hastalıkları ve Endokrinoloji Uzmanı


Doç. Dr.Ayşe Nur TORUN

Merhaba

Merhaba

Sitenin ilk yazısı olacak bu yazıda başka nasıl bir başlık seçebilirdim bilemiyorum. Ama sıcak bir merhaba her zaman enerji verir herkese diye düşünerek bu başlığı seçtim. Sitede en çok değişecek bölüm blogum olacak doğal olarak. Yeni bir blog yazarı olduğum için şimdiden hatalarım için affınıza sığınıyorum, ta ki bu işte biraz daha deneyim kazanana dek.

Blogda neler olacak kısaca özetlemek isterim. Bu blogun sizlerle mümkün mertebe sık olarak sanal bir sohbet edip, yararlı paylaşımlarda bulunacağım bir platform olmasını diliyorum. Her gün bir paylaşım yapacağım sözünü veremiyorum. Malum hem bir anne, hem de aktif çalışan bir doktor olduğum için bunu başarabilmem istesem de olası değil. Ancak mümkün olduğunca güncel ve yenilebilir bir blog sözü verebilirim sizlere. Blogda ağırlıklı olarak sağlığı koruma, dengeli ve düzenli beslenme ile ilgili paylaşımlarım olacak. Ancak tabii ki arada sırada, bazı sık görülen endokrin hastalıklar konusunda da bilgi vermeye çalışacağım.

Sağlığın evrensel tanımında sakatlık ve hastalıkların yokluğu ile birlikte, sosyal, bedensel ve ruhsal bir iyilik halinin olması gerektiği vurgulanır (Dünya sağlık örgütü sağlığın tanımı). Tanımı iyice özümseyecek olursak, sağlık konusu mevzu bahis olduğunda tam da en önemli noktaları, yani koruyucu sağlık hizmetlerini ve tabii ki sosyal ve ruhsal sağlığımızı ihmal ettiğimizi anlayacaksınız. Bu nedenle bu blogda ruh ve sosyal sağlık üzerine de araştırdıklarım, bildiklerim ve öğrendiklerimi paylaşmayı düşünüyorum. Ruh sağlığının, beynin hipotalamus adını verdiğimiz bölgesi üzerinden tüm vücudun hormonal ve bağışıklık sistemini etkilediği gerçeğini bilim dünyası zaten biliyor. Bu nedenledir ki ruh sağlığını etkileyen, sosyal iyilik hali de bedensel sağlığımızı korumada önemli rol oynuyor. Sağlıklı bir beden için, insan ruhunun da beslenmesi gerektiği gerçeğinden yola çıkarak bu konuda da naçizane önerilerim olacak ileride. Umarım amaçlarımı kısaca da olsa açıklayabilmişimdir. Herkese sağlıklı ve mutlu günler diliyorum. Bir sonraki paylaşımda görüşmek üzere hoşçakalın.  

Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis

Yorumlar(0)

Henüz Yorum Eklenmemiş

Yorum

(*) Zorunlu alanlar

CAPTCHA

Resmi görüntülemekte sorun yaşıyorsanız yenileyiniz.

Lütfen bu alana yukarıda gördüğünüz güvenlik kodunu giriniz